Activiteiten / Omgeving

DE ZOMER KOMT KOMEN, WEES VOORSPELLING!

De zomer komt eraan, tijd voor barbecues, samenkomen met familie en vrienden, genieten van de lange dagen, zwemmen in ons zwembad, wandelen door de tuin en rond ons landhuis! Op de begane grond van de Masia Sarga-schuur bevinden zich de barbecue, tafels en stoelen, een spectaculaire ruimte voor barbecues, en we hebben ook de bovenverdieping, waar u in de zon kunt staan ​​of over het landschap kunt nadenken. En ons zwembad, 115 m² steengoed en gazon om te zonnebaden en een oever met aromatische en geneeskrachtige planten. Kom en ontdek de zomer van Berguedà. Veel excursies om met het gezin te doen. Als u deze zomer er even tussenuit wilt, een zomers weekend wilt doorbrengen of een paar dagen vrij wilt hebben, aarzel dan niet en reserveer bij Masia Sarga!

IK WIL BOEKEN

ACTIVITEITEN

Begeleide routes door het natuurgebied van Cadí-Moixeró: wandelingen of fietsroutes, sneeuwrackets, bergbeklimmen, toeristische bezienswaardigheden... ... een vele andere zowel begeleide als zelfstandige activiteiten: wandelen, paddestoelen, vissen, skiën, tracking, mountain bike, 4x4, culturele bezienswaardigheden, populaire evenementen, gastronomie...

LANDSCHAP EN OMGEVING

EL CATLLARÀS: Een beschermd natuurgebied (PEIN) bekend om zijn geweldige bossen van beuken, eiken, pijnbomen, waar bovendien de beroemde beschermde Edelweiss groeit. Een plek waar u gedurende het hele jaar een verscheidenheid aan paddestoelen kunt vinden. Op de top van de berg bevindt zich het uitkijkpunt De Maanrots (La roca de la lluna) vanwaaruit u de Lillet Vallei kunt zien, en een panoramisch uitzicht heeft over het natuurgebied van Cadí-Moixeró en de berg genaamd Pedraforca.

JARDINS ARTIGAS: In de Lillet Vallei aan een meander van de rivier de Llobregat, heeft Antoni Gaudí de enige watertuin van zijn ouevre gerealiseerd. Bruggen, banken, hekken, grotten, pleintjes, fonteinen en diersculpturen. Dit alles perfect geïntegreerd in de schone natuur die het omgeeft.

ROMAANSE KUNST: Het klooster Santa Maria de Lillet stamt uit de 9e eeuw, gebouwd op een kruisbasis met een vierkante kloostergang. Dichtbij kunnen we ook een bezoek brengen aan “La Rotonda de Sant Miquel”, een kleine ronde kapel gebouwd in het jaar 1000.

TOERISTENTREIN VAN DE ALT LLOBREGAT: Gaat van La Pobla de Lillet naar het cementmuseum van Castellar de N'Hug, met een tussenstop bij de Jardins Artigas. Het traject heeft een totale lengte van 3,5km.

SANTUARI DE FALGARS: Het kluizenaarsverblijf van de maagd van Falgars bevindt zich op 1288m hoogte, 7km van La Pobla de Lillet, bereikbaar via een geasfalteerde weg. Het heeft een verbazingwekkend uitzicht; de bergen Montgrony en Puigmal in het oosten, de Catllaràs in het zuiden, de Pedraforca, Rasos de Peguera en Ensija in het westen en in het noorden zie je de Cadí-Moixeró.

OUDE CENTRUM: Ga terug naar de wortels van ons dorp in de 13e eeuw, toen Mataplana's familie het kasteel betrok en de constructie van La Pobla de Lillet begon.

CASTELL DE LILLET: Vanaf het klooster Santa Maria de Lillet gaan we naar de rots van het kasteel van het dorp, een toevluchtsoord voor de bewoners van de Lillet Vallei.

FONT DEL BISBE: Op de weg naar Sant Jaume de Frontanyà (afslag naar rechts na 30m vanaf de boerderij richting Ripoll) volgt u de geasfalteerde weg 2km, dan vindt u het pad dat leidt naar een bron: een spectaculaire waterval van 12m. die een bewonderingswaardige natuurcompositie vormt.

FACILITEITEN IN HET DORP

La Pobla de Lillet heeft 1430 inwoners. Het heeft alle faciliteiten die onze gasten te wensen hebben: dokter, apotheek, bushalte, taxi, banken, sportfaciliteiten (voetbalveld, tennisbaan, openbaar zwembad), speeltuinen, winkels, bars, café's en restaurants...

FACILITEITEN IN DE OMGEVING

30 tot 40km van het dorp verwijderd vindt u de volgende faciliteiten: ziekenhuis in Berga, golfterrein en ijsbaan in Puigcerdà, manege in Berga en Campdevànol, watersportcentrum in het stuwmeer van La Baells, skipistes en -school in La Molina, Masella...

La Pobla de Lillet
> www.poblalillet.cat
> www.lillet.net

Natural Park Cadi-Moixeró
> www.parcsipoblesdecatalunya.com

Camí dels Bons Homes
> www.camidelsbonshomes.com

Rural tourism association of Berguedà
> www.agroturisme-bergueda.com

Consortium of Turism of Alt Berguedà
> www.altbergueda.cat

Tourist office of Alt Berguedà
> www.elbergueda.cat

Explore El Catllaràs by foot
> ael.lillet.cat/prc52/

Oficial paths of Alt Berguedà
> www.altbergueda.cat/ca/Senderisme/Senders_homologats_FEEC.html

Paths of Alt Berguedà
> www.altbergueda.cat/ca/Senderisme.html

Castellar de N’Hug
> www.ajcastellardenhug.cat

Sant Jaume de Frontanyà
> www.santjaumedefrontanya.cat

Guardiola de Berguedà
> www.guardioladebergueda.cat

Mine of oil of Riutort
> www.altbergueda.cat

Wilt u reserveren?

Wilt u uw verblijf te reserveren bij Masia Sarga? Neem contact met ons op om uw reservering effectief te maken of voor elke vraag die u wilt stellen.